Uppsala Basket ska erbjuda hela regionen underhållande basketevenemang på en nivå som håller världsklass. Vi ska verka för klubbkänsla, personlig utveckling, långsiktiga affärsrelationer och aktivt socialt engagemang bland ungdomar oavsett bakgrund och kön”
 
KFUM Uppsala Basket grundades 1960. Sedan dess har basketen växt i Uppsala och sporten är nu en av Upplands största idrotter. KFUM Uppsala Basket består av tre föreningar som samarbetar nära. Du är just nu inne på herrföreningens hemsida. Herrarna spelar i den svenska Basketligan och är en av få klubbar i Sverige som har varit med sedan starten 1992. Innan dess spelade klubben i Elitserien med en finalplats 1979 som främsta merit.

Tre av de senaste fem säsongerna har vi varit i semifinal och etablerat klubben som en topp 4-klubb i Sverige. Vi vill spela en intensiv basket med mycket energi och vi vill att publiken ska ryckas med i matchen.

Vid sidan av det sportsliga är Uppsala Basket mycket stolta över att driva det framgångsrika projektet Schysst Framtid. I detta projekt hjälper vi ungdomar att upptäcka idrott och gemenskap samt att uppmuntra dem till att ta avstånd från destruktiva saker som främlingsfientlighet, mobbning, droger och skadegörelse.

Vi driver även sedan länge Nätverket - ett affärsnätverk där människor träffas i olika former för att lära känna varandra och göra affärer. Det är något som ligger oss nära om hjärtat, möten i alla dess former är utvecklande och roligt!

Om du är åskådare, spelare, sponsor eller allmänt nyfiken får du gärna kontakta oss om du vill veta mer. Se menyn till vänster för att hitta rätt person.