Bleka gäster från Luleå förlorande i Rosendal

Uppsala hade ett massivt övertag och statistiken talade sitt tydliga språk. Totalt hade Uppsala endast 8 turn-overs i hela matchen, varav 2 av dem tillkom i första halvlek, att jämföras med Luleås 26 turn-over i matchen. Andra siffror är Uppsalas 18 steals, mot Luleås 5.
Halvtidssiffrorna speglade klart och tydligt hur effektivt hemmalagets försvar var, 60-25 i Uppsalas favör. När 40 minuter hade spelats visade resultattavlan slutresultatet 100-59 till Uppsala. Det var aldrig frågan om Uppsala skulle vinna, utan om hur stora siffrorna skulle bli.
I och med segern gick Basketettangrabbarna upp i serieledning i Fortsättningsserien. Nu ska man inte ta ut för stora växlars på detta, då endast 3 omgångar har spelats. Men hellre 3 segrar än något annat.
Nu väntar ett tidigt returmöte mot Akropol redan på onsdag. Lagen drabbas ju samman för mindre än en månad sedan och nu är det alltså dags igen. Akropol är alltid ett tufft lag att möta och även om Uppsala stod som segrare med 62-68 i förra mötet, är utgången i onsdagens match i Rosendal kl. 19:00 oviss.
Välkomna att stötta och heja fram Uppsalagrabbarna.